Lionel Messi weigert voor Argentinië te spelen op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs

Lionel Messi weigert voor Argentinië te spelen op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs

De Argentijnse superster Lionel Messi zal Argentinië niet vertegenwoordigen op de Olympische Spelen van 2024. Messi onthulde kort nadat hij had deelgenomen aan de Copa America en probeerde zijn clubcarrière te combineren met Inter Miami, dat het "te veel" was om zijn land te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. Goedkope Lionel Messi Voetbalshirts won met het nationale team een ​​gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

Lionel Messi zegt dat hij Argentinië deze zomer niet zal vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.
De 36-jarige zal zijn land vertegenwoordigen op de Copa America van 2024, maar zegt dat het spelen in een tweede internationaal toernooi in dezelfde zomer "te veel" is.
Argentinië, de regerend WK-kampioen en regerend Copa America-kampioen, zal zijn titel verdedigen in de Verenigde Staten, die zal plaatsvinden van 20 juni tot 14 juli.

Als zij de finale bereiken, vindt de finale van Miami 10 dagen voor aanvang van het herentoernooi in Parijs plaats.
Hoewel het nominaal een toernooi onder de 23 is, kan elk Olympisch voetbalteam maximaal drie spelers boven de leeftijd per team selecteren, waarbij de Argentijnse onder-23-coach Javier Mascherano eerder toegaf dat hij met Messi had gesproken over de mogelijkheid om hem in het team op te nemen. .
Messi, die voor Inter Miami speelt, is echter van mening dat hij te veel wedstrijden voor de Major League Soccer-ploeg zal missen als hij beide wedstrijden tegelijkertijd speelt.

Messi sloot zich in 2023 aan bij de Miami Heat nadat hij Paris Saint-Germain verliet en moet zich aanpassen aan het MLS-seizoen.
Nu de competitie deze zomer plaatsvindt, zal Lionel Messi Voetbal Shirts een aantal wedstrijden van de club missen, iets waar hij zich wel zorgen over maakte.

"Ik heb met Mascherano gesproken en het feit is dat we allebei de situatie begrijpen", zei hij tegen ESPN Argentinië. "Het is moeilijk omdat we in de America's Cup spelen."
"Ik ben al twee of drie maanden niet meer bij de club en wat nog erger is, is dat ik niet oud genoeg ben om alle wedstrijden te spelen."
Messi helpt Argentinië succes te behalen op het WK van 2022, een jaar nadat hij zijn land naar de Copa America-titel leidde.
De voormalige Barcelona-ster hielp Argentinië ook voetbalgoud te winnen op de Olympische Spelen van 2008 in Peking, maar geeft toe dat zijn dagen waarin hij elke competitie speelde achter hem liggen.
Hij legde uit: "Ik moet zorgvuldig kiezen, twee toernooien achter elkaar spelen is te veel. Ik had het geluk om naar de Olympische Spelen te gaan en met Masche te winnen. Het was een geweldige ervaring op voetbalniveau. De Olympische Spelen, de U20's, deze herinneringen zal ik nooit vergeten.
"Het is geweldig om het voorrecht te hebben dit te mogen meemaken. Ik hoop dat degenen die naar de Olympische Spelen gaan er net zoveel van genieten als ik, omdat het speciaal is. De Olympische Spelen zijn speciaal en anders dan elk ander evenement."


parissaintgermainfansclub

272 Blog posts

Comments